Veelgestelde vragen – Theatervandaag.nl 

Wat is Theatervandaag.nl?

Theatervandaag.nl is een online ticketingplatform waar theaters, impresariaten en producenten hun laatste kaarten tegen een gereduceerd tarief kunnen aanbieden aan potentieel publiek.

Theatervandaag.nl creëert hiermee een win-win situatie: een theater blijft niet op het laatste moment met lege stoelen zitten en potentieel publiek kan op het laatste moment tegen een gereduceerd tarief naar het theater voor onverwacht vertier.

Theatervandaag.nl richt zich alleen op de theaters met reizende voorstellingen. Hiermee wordt voorkomen dat bezoekers op het laatste moment wachten tot het kopen van een kaartje, omdat een reizende voorstelling vaak maar kort in één theater staat, anders dan bij een vaste productie, waarbij mensen ook specifiek voor die ene voorstelling komen. Bij Theatervandaag.nl laat je je verrassen door het actuele aanbod op de site.

De kaarten mogen tot één week voorafgaand aan de voorstelling aangeboden worden en de kortingen zijn variabel te bepalen tussen de 10% en 50%. Dit kan eventueel oplopend ingezet worden in aanloop naar de voorstelling toe, indien de kaartverkoop nog een extra boost kan gebruiken.

Theatervandaag.nl wil met haar platform een brug slaan tussen het opvullen van lege theaterstoelen en het positief stimuleren van het theaterbezoek door het hele land.

Voor wie is Theatervandaag.nl?

Theatervandaag.nl is bedoeld voor bestaande theaterliefhebbers en voor een ieder die kennis wil maken met het theater op een laagdrempelige manier. Commercieel gezien is Theatervandaag.nl bedoeld voor organisaties uit de theater- en bredere cultuursector.

Hoe werkt Theatervandaag.nl?

Het theateraanbod bestaat uit reizende voorstellingen door heel Nederland, die tot één week voor aanvang van de voorstelling aangeboden mogen worden tegen een gereduceerd tarief. De aanbieding wordt door een theater, impresariaat of producent aangeboden.

Onder het kopje ‘aanbod compleet’, staat het actuele theateraanbod van heel Nederland, gerangschikt op eerstvolgende datum. Als je specifiek wilt weten wat het aanbod in jouw provincie is, dan ga je naar ‘aanbod per provincie’. Via de ‘koop nu’ button kom je direct in de ticketomgeving waar je je bestelling kunt doen. Vervolgens vindt de betaling via iDeal plaats. Na betaling ontvang je het toegangsbewijs direct in je mailbox.

LET OP: Dit zijn nog géén geplaceerde plaatsen! Lever je e-ticket in bij de kassa van het desbetreffende theater (of laat het op je mobiel zien), dan zal de kassa de geplaceerde kaarten uitgeven.

Ben je een theater, impresariaat of producent en wil je een voorstelling indienen? Neem dan contact op met: zakelijk@theatervandaag.nl
Ook voor andere zakelijke/commerciële vragen, kun je je wenden tot dit e-mailadres.

Kan ik mijn eigen plaatsen kiezen?

Vooralsnog is dit niet mogelijk via Theatervandaag.nl. Met je toegangsbewijs via Theatervandaag.nl, ga je naar de kassa van het desbetreffende theater, die jou op het laatste moment specifieke stoelnummers zal toewijzen.

Hoeveel korting krijg ik per kaartje?

Dit is variabel en hangt van de aanbieder af. De aanbieder mag de korting zelf bepalen tussen de 10% en 50%.

Hoeveel kaartjes mag ik maximaal bestellen?

Er zit geen limiet aan het aantal kaartjes per transactie.

Wat zijn de servicekosten en wat houdt dit in?

Per kaartje betaal je € 2,- aan servicekosten. Deze servicekosten dekken de handlingkosten van o.a. de betaling per iDeal, de BTW, het digitale toegangsbewijs, het gebruik van het platform en de instandhouding van het platform.